Magazine Back

  • Het grote voordeel van een heli boven een kraan is natuurlijk de felxibiliteit en de snelheid. Een kraan kan je niet overal heen brengen, vooral de grote filmkranen zijn log en zwaar en door de grote arm heb je ook een grote open ruimte nodig om te kunnen draaien. De opbouw van een (beetje) kraan duurt minimaal een uur tot een uur of drie voor de grote jongens.

    Met een helikopter kan je in relatief kleine ruimtes komen, zowel binnen als buiten. De helikopter uit de wagen halen, camera erop en draaien maar, binnen een half uur ben je up and running.

    En nadeel van de heli’s is het relatief kleine gewicht dat ze mee kunnen nemen. Een zware camera kunnen ze mogelijk nog wel tillen maar dan wordt het vlieg bereik erg klein. Doordat de accu’s in no time leeg zijn. Dus hebt heel veel (dure) accu’s nodig wil je een dagje kunnen draaien. Verder is het zo dat je niet boven mensen mag vliegen. Ik zie het vreemd genoeg wel eens gebeuren, maar het mag niet. Ik het verleden zijn er dodelijk ongelukken gebeurd met vallende vliegtuigjes en helikopters waardoor er nu een scherpe richtlijnen voor het gebruik zijn. Bij aanschaf is het dan ook verstandig er een paar vlieglessen bij te nemen!

    Door: Frans Mouws oprichter en eigenaar van Hatsiekiedee.TV

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC