Magazine Back

  • Behalve de basic camera technieken, als een pan, tilt en lift kun je nog een hoop andere leuke dingen doen met een camera. Of beter gezegd met de omgeving waarin je filmt. In bovenstaand filmpje kun je zien wat handig is om rekening mee te houden als je gaat filmen.

    Er zijn twee manieren om een filmset te bouwen, je gaat naar een lege ruimte, een loods of iets dergelijks en die bouw je helemaal zoals jij hem wilt hebben voor je film. Dit is erg handig want je kunt van alles inbouwen om licht en geluid te regelen. Het nadeel is dat het duur is en je soms net niet de sfeer krijgt die je wilt hebben. Een tweede optie is, en die gebruik ik zelf vaak, zoeken naar een locatie die al negentig procent klaar is. Als je bijvoorbeeld een bruin cafe wilt hebben om in te filmen, dan is het onzin om dat te gaan nabouwen, er zijn er immers genoeg in iedere stad of dorp. Het is dan alleen een kwestie van vragen of je de ruimte mag gebruiken en wellicht nog een paar details aanpassen zodat het past in de sfeer van jouw film.

    In bovenstaande film staan nog 61 andere tips die je kunt gebruiken bij het maken van een film, doe er je voordeel mee. Je kunt er een hoop tijd en geld mee besparen.

    Door: Frans Mouws oprichter en eigenaar van Hatsiekiedee.TV

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC