Magazine Back

  • 'Als de Lichtstad donker wordt' een film van Dré Didderiëns over Eindhoven in de nacht en 'Mijn tralies zijn mooier dan die van jou' van Luuk Bouwman over kunstenaar Dick Verdult, zijn de eerste winnaars geworden van de Brabantse Beauties 2014.

    Bij de Brabantse Beauties dienen filmmakers een plan voor een Brabantse documentaire in dat na een positieve beoordeling beloond wordt met een startbedrag van maximaal 10.000 euro. In totaal werden vijfentwintig filmplannen ingediend.
    Dré Didderiëns wil in zijn film over Eindhoven het verhaal van de stad in de nacht vertellen: de stad die totaal verandert als het donker is. Luuk Bouwman vertelt het verhaal over Eindhovenaar Dick Verdult -ook wel de laatste dadaïst genoemd- die eigenlijk nu pas, op zijn zestigste, ontdekt wordt door de internationale kunstwereld.
    De Brabantse Beauties zijn een initiatief van Omroep Brabant met ondersteuning van onder meer bkkc, BROET, StrijpS en een aantal andere betrokkenen. Het doel: beginnende en gevestigde makers stimuleren om mooi Brabantse verhalen te maken. De afgelopen jaren is gebleken dat het startbedrag dat winnaars krijgen een prima vliegwiel is om de financiering van het plan uiteindelijk rond te krijgen.
    Dit jaar waren er vijfentwintig inzendingen. Uiteindelijk hebben twintig makers voor een deskundige jury hun plan gepitcht. Ongeveer de helft van de plannen zijn na die pitchdag afgevallen. Met enkele makers praat de jury nog een keer verder om samen te kijken of het plan beter en scherper gemaakt kan worden. De afgelopen jaren zijn in het kader van de Brabantse Beauties al tientallen films gemaakt die succesvol waren op televisie en op verschillende filmfestivals.

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC