Magazine Back

 • Docwerk is op zoek naar deelnemers voor de vierde ronde die in Maart van start zal gaan! Meld je voor 1 Februari aan bij www.docwerk.tv

  Ben je net afgestudeerd als film -of mediamaker? Weet je nog niet precies hoe je van jouw passie je werk maakt? Dan is Docwerk voor jou misschien
  wel the place to be!


  Docwerk is een tv-lab voor recent afgestudeerde film- en mediamakers, een broedplaats voor jong audiovisueel talent. Je werkt hier ene half jaar aan Docwerk-TV, een Omroep Brabant-serie over kunst en cultuur, die ook online te zien zal zijn. Je wordt gecoacht als maker en ontwikkelt een eigen filmplan om na Docwerk door te kunnen stromen naar Brabantse Beauties of Teledoc Campus. Docwerk werkt met professionele coaches en dito equipment en is gevestigd in de Willem2Fabriek in Den Bosch

  Kort interview met Steffie Storms, deelneemster van de derde lichting Docwerk

   

  Wie is Steffie?
  Drie jaar geleden studeerde ik af aan het AKV St. Joost met mijn eerste documentaire gefinancierd door Omroep Brabant. Mijn fascinatie ligt bij subculturen, underdogs en alter ego’s. Mijn werk heeft dan vaak ook een duister randje maar bevat ook de nodige luchtigheid.


  Hoe ziet een dag Docwerk eruit?

  Ik draai meestal als eerste de deur open, zet de verwarming aan en trek mijn laptop uit mijn tas. Onder het genot van een glas thee bespreken ik de gang van zaken met de andere doccies. Dit is natuurlijk niet altijd zo. Soms heb je dagen dat je bent draaien, andere dagen zit je boven in de edit ruimte. Saai is het in ieder geval nooit!


  Waar ben je mee bezig/ aan het maken?

  Momenteel zit ik in de draai periode van mijn portret over Rutger Termohlen, een kunstenaar die na veel chaos in zijn leven eindelijk zijn rust terug vind. Een ontzettend mooi verhaal. Daarnaast ben ik aan het monteren voor mijn column over MCHNRY, een performance duo die live muziek en live art met elkaar combineren. Dit was ook ontzettend leuk om te filmen omdat het zo bizar, energiek en uniek is. Ook ben ik mijn persoonlijke filmplan aan het ontwikkelen onder begeleiding van Docwerk.


  Hoe is het om als team iets te maken?

  Een opluchting! Eerst deed ik altijd alles zelf en vond het moeilijk om andere taken uit handen te geven. Voornamelijk camerawerk vond ik moeilijk om af te staan. Maar nu ik het eindelijk heb toegelaten voelt het als een opluchting. Ik kan me volledig storten op het regisseren wat ik geweldig vind om te doen. Ik heb mensen leren kennen die ik vertrouw en waar ik na Docwerk zeker nog vaker mee wil werken. 


  Wat heeft Docwerk jou tot nu toe opgeleverd?

  Ontzettend veel! Ik studeerde drie jaar geleden af maar door onzekerheid is het me nooit gelukt om zelf aan de slag te gaan. Docwerk is een fijne omgeving om je angst los te laten en nieuwe dingen te proberen. Ook is het werken in een team iets wat ik echt nodig had om vooruit te kunnen. Een van mijn doelen was dan ook een fijn netwerk op bouwen en dat is absoluut gelukt! Ook dat ik na Docwerk verder kan met mijn persoonlijke filmplan is een fijne gedachte.


  Waarom zou je aan Docwerk mee moeten doen?

  Naast het opbouwen van een netwerk, heb je hier de vrijheid om nieuwe dingen te proberen. Je wordt begeleid bij de aspecten waar je moeite mee hebt en door alle workshops ben je ook na Docwerk klaar om door te gaan. Ook geeft Docwerk je een podium. Alle films worden op Omroep Brabant uitgezonden en op internet verspreid. Sowieso goed voor op je CV dus! 

  Docwerk zoekt jonge makers | met interview Steffie Storms Docwerk zoekt jonge makers | met interview Steffie Storms

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC