Magazine Back

 •  

  Het is weer zover; Docwerk is op zoek naar deelnemers voor het team van de vijfde lichting die half Augustus van start zal gaan! Meld je voor 9 Juli aan bij www.docwerk.tv Ben je net afgestudeerd als film -of mediamaker? Weet je nog niet precies hoe je van jouw passie je werk maakt? Dan is Docwerk voor jou misschien wel the place to be!


  Docwerk is een tv-lab voor recent afgestudeerde film- en mediamakers, een broedplaats voor jong audiovisueel talent. Je werkt hier een 5 maanden aan Docwerk-TV, een Omroep Brabant-serie over kunst en cultuur, die ook online te zien zal zijn. Je wordt gecoacht als maker en ontwikkelt een eigen filmplan om na Docwerk door te kunnen stromen naar Brabantse Beauties of Teledoc Campus.


  Docwerk werkt met professionele coaches en dito equipment en is gevestigd in de Willem2Fabriek in Den Bosch.
   

  Kort interview met Ruben Troost deelnemer van de vierde lichting Docwerk

  Wie is Ruben Troost?

  Ruben Troost is mijn naam en ik ben alumnus in Kunstgeschiedenis. Ik studeerde af in architectuurgeschiedenis en beeldende kunst. Mijn hart ligt niet alleen in dit arty wereldje, maar net zo zeer bij de rock’n roll wereld van het skateboarden. Via het maken van skatefilmpjes kwam ik in aanraking met de wondere wereld van de audiovisuele communicatie. Deze hobby liep de afgelopen jaren uit de hand en heeft nu professioneel vorm gekregen onder de noemer TROOST-TV.


  Hoe ziet een dag Docwerk eruit?

  Een dag Docwerk fluctueert enorm. De ene dag ben je veertien uur aan het filmen terwijl je op andere momenten uren zit de piekeren op een voice-over tekst of een special effect in je montage.  Kortom, het is mega variërend. Aan kantooruren, weekenden, feestdagen en vakanties hebben we lak. Filmen gaat voor alles.  


  Waar ben je mee bezig/ aan het maken?

  Ik maak een korte impressie van de jonge kunstenares Emma van der Put. In drie minuten geef ik een inkijkje in haar werkwijze en wat een wereldstad als Brussel voor invloed heeft op haar werk. Verder concentreer ik me op een essay-achtige portret van de Vlaamse theatermaker Lucas De Man. In mijn Docwerk-tijd volg ik De Man in zijn voorbereiding naar de megalomaan theatrale installatie ‘WOLK’ die in de zomer van 2016 zal opengaan.


  Hoe is het om als team iets te maken?

  De tweede wet van Newton luidt: ‘’massa is traag’’. Dingen in teamverband maken vergt heel veel tijd en geduld. Maar niets is bevredigender dan super mooie beelden met prachtig geluid. Dit kan je (helaas) niet alleen doen.  


  Wat heeft Docwerk jou tot nu toe opgeleverd?
  Als jonge maker heb je, naast je eindwerk van school, vaak weinig om voor te leggen aan potentiele opdrachtgevers, toekomstige collega’s of geïnteresseerden. Wanneer ik ze over Docwerk vertelde werd hen duidelijk dat ik zowel mijn kennis als kunsthistoricus en mijn vaardigheden als televisiemaker aan het combineren ben. Kortom ik doe een project dat precies bij mij je past. Hierdoor wordt je enorm serieus genomen.


  Waarom zou je aan Docwerk mee moeten doen?
  Waarom niet?

  Docwerk zoekt jonge makers | met interview Ruben Troost

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC