Magazine Back

 • Docwerk is op zoek naar deelnemers voor de vierde ronde die in Maart van start zal gaan! Meld je voor 1 Februari aan bij www.docwerk.tv

  Ben je net afgestudeerd als film -of mediamaker? Weet je nog niet precies hoe je van jouw passie je werk maakt? Dan is Docwerk voor jou misschien
  wel the place to be!


  Docwerk is een tv-lab voor recent afgestudeerde film- en mediamakers, een broedplaats voor jong audiovisueel talent. Je werkt hier ene half jaar aan Docwerk-TV, een Omroep Brabant-serie over kunst en cultuur, die ook online te zien zal zijn. Je wordt gecoacht als maker en ontwikkelt een eigen filmplan om na Docwerk door te kunnen stromen naar Brabantse Beauties of Teledoc Campus. Docwerk werkt met professionele coaches en dito equipment en is gevestigd in de Willem2Fabriek in Den Bosch

  Kort interview met Arantja Rosalina, deelneemster van de derde lichting Docwerk
   
  Wie is Arantja?
  Ik ben een 26-jarige filmmaakster, afgestudeerd aan de Academy for Art, Communication & Design. Wat ik het leukst vind om te doen is om verhalen te delen waardoor mensen als jij en ik beseffen dat ook anderen tegen dingen aanlopen en dat dit oke is. Zo probeer ik de wereld een stukje mooier te maken.
   
  Hoe ziet een dag Docwerk eruit?
  Een gemiddelde dag bij Docwerk is er niet, want je zit in het proces van het maken van een film. Waar het echter wel constant om draait, is het contact met je collega-Docwerkers, wat je van elkaar kunt leren, en de begeleiding.
   
  Waar ben je mee bezig/ aan het maken?
  Ik ben twee portretten aan het maken en een column. Het eerste portret gaat over zangeres Isabelle Amé en volgen we haar in haar zoektocht naar wie ze echt is, en waar ze gelukkig van wordt. Het andere portret gaat over kunstenaar Hans Meertens. Hij heeft een heftige periode in zijn leven gehad, waardoor zijn verwachtingen over de toekomst in duigen vielen, maar is daar sterker uitgekomen. Ook laat hij zien dat sommige dingen belangrijker zijn dan al het andere. In de column over illustrator Laury van Eerd experimenteer ik op visueel gebied en ik laat zien dat illustreren een onderdeel van haar uitmaakt.
   
  Hoe is het om als team iets te maken?
  Er is altijd iemand om mee te sparren. Daarnaast leer je andere taken uit te voeren (camera/geluid), om te vertrouwen op een ander, maar ook te bepalen wanneer je aspecten in de eigen controle wil houden. Voor mij was vooral het los kunnen laten van de andere taken (zij het nou regie, camera of geluid) tijdens een draaidag echt een eye-opener.
   
  Wat heeft Docwerk jou tot nu toe opgeleverd?
  Ik ben erachter gekomen welke functies ik in het filmmaken het leukst vind om te doen, en waar ik het beste in ben. Ik heb bevestigd gekregen dat ik iemand ben die graag samenwerkt, maar bovenal heb ik een collega gevonden waarmee ik in de toekomst nog graag veel meer films maak!
   
  Waarom zou je aan Docwerk mee moeten doen?
  Als je iemand bent die in de praktijk het beste leert, dan is Docwerk ideaal. Daarnaast worden er workshops georganiseerd, leer je met professionele apparatuur werken, wordt je netwerk enorm uitgebreid en leer je hoe het werk er in de “echte wereld” aan toe gaat. Ideaal voor na je studie!
   
  Docwerk zoekt jonge makers | met interview Arantja Rosalina Docwerk zoekt jonge makers | met interview Arantja Rosalina

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC