Magazine Back

 • ‘De hoer en het meisje’ van de Brabantse regisseur Martijn Maria Smits is door de Publieke Omroep geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Prix d’Italia. Dit is een internationale prijs die door de Italiaanse publieke omroep RAI wordt uitgereikt aan het beste radio-, televisie- en internetprogramma. Er zijn vier categorieën: radio, televisie, documentaires en theater. Het Prix d’Italia Festival vindt in september in Turijn plaats.

   

  ‘De hoer en het meisje’ is een van de vier delen uit de reeks Duivelse Dilemma’s van omroep HUMAN. Deze serie is een productie van Talent United. ‘De hoer en het meisje’ gaat over een vrouw uit het Oostblok, die onder valse voorwendselen naar Nederland is gelokt. Ze valt in de handen van mensenhandelaren en belandt in de prostitutie. Op een dag krijgt ze een klein meisje onder haar hoede en dan verandert alles.

  Over Martijn Maria Smits
  Martijn Maria Smits regisseerde en schreef de televisiefilm 'Anvers', die het Gouden Kalf voor beste korte film won. Ook zijn lange film 'C’etait deja l’été' won een Gouden Kalf en is te zien op meerdere internationale festivals.

  Bron: www.talentunited.nl

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC