Magazine Back

 • De komende 10 weken kun je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gaan in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context wordt gemaakt. Doel van de video is meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wil geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat een week lang in de spotlight bij KONKAV.

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  WEEK 9: BEOORDELINGEN

  Week 9 staat in het teken van beoordelingen. Het individuele proces van de student telt in dit blok voor 60% mee. De andere 40% worden gelijkmatig verdeeld over concept, design en techniek van de gezamenlijke audiovisuele productie. Ook de feedback bestaat uit twee delen. De dag na de beoordelingen vond de inzage plaats waar studenten toelichting kregen op hun cijfers. In week 10 volgt de viewing en de afronding ven het project Motion Design.

  BLOG TEAM U

  "In dit blok hebben we veel geleerd over motion design. Motion design is alles wat te maken heeft met bewegend beeld. Wij hebben een filmpje geproduceerd voor MU en Strijp-S. Het produceren van een film bestaat uit drie fases: pre-productiefase, productiefase en post-productiefase.

  In de pre-productie fase gaan wij brainstormen en het concept bedenken voor onze film. We hebben het concept 'eenheid in diversiteit' gemaakt. Dit concept hebben wij verzonnen door Strijp-S te observeren op verschillende tijden. Op een moment dat het regent en er veel bedrijven gesloten zijn heeft Strijp-S geen sfeer vergeleken met een zonnige drukke dag. Zo zijn wij op ons concept gekomen, mensen maken de sfeer van Strijp-S. Ook maken wij in de productiefase het draaiboek en storyboard.

  In de productiefase hebben wij een hele dag gefilmd volgens het vooraf samengestelde storyboard en draaiboek. Voor ons concept hebben wij mensen gevraagd waarbij wij denken dat zij het beste de sfeer van Strijp-S kunnen laten zien. Ook hebben wij een stopmotion gemaakt die alles te maken heeft met ons concept, het is een tangram. Een tangram beeld duidelijk uit wat wij bedoelen met eenheid in diversiteit. In de post-productie fase hebben wij de geschoten beelden aan elkaar gemaakt met de details die wij hebben bedacht om het filmpje een geheel te maken. Met ons filmpje willen wij laten zien dat de mensen van Strijp-S het belangrijkste zijn voor de sfeer van Strijp-S.

  Wat er tegenviel dit blok is de tijdsdruk en planning. Je moet met alles rekening houden, is het mooi weer of slecht, zijn de winkels gesloten of open. Al deze factoren moeten hetzelfde zijn willen wij terug gaan naar Strijp-S voor een tweede keer filmen. Wat meeviel is de samenwerking. Iedereen had eigen taken en wist wat er gedaan moest worden.  We kunnen zeggen dat de samenwerking goed verliep.

  Nu blok 3 zo goed als afgerond is van communicatie en multimediadesign jaar 1 naderen wij het einde. Het einde betekenT propedeuse wel of niet. Wij kijken allemaal met een goed gevoel terug op dit blok en zijn helemaal klaar voor blok 4.

  Voor de viewing verwachten wij veel te zien van het werk van de andere groepen. Door in een groep te werken zie je minder van de andere in je klas. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten van iedereen."

  BLOG TEAM V

  "Hallo allemaal, wij zijn Gökce, Dennis, Kiki, Job, Jordi en Sjoerd en wij zijn team V. Vandaag gaan wij jullie door ons proces meenemen van week 9. Dit is de week waarin het eindproduct ingeleverd moet worden. Een stressvolle week dus! Ons concept is Industrie wordt herleefd. Met als pay-off rebuildindustry. We zijn maandag 27 maart naar Strijp-S gegaan om de laatste beelden te schieten die we nog misten volgens het storyboard. Met een groot succes want het was heerlijk weer. Er kwamen een heleboel nieuwe ideeën bij ons naar boven en die hebben we ook allemaal uitgevoerd. Hierdoor moesten we ons storyboard een klein beetje aanpassen. Geen probleem, want de beelden zijn nu nog leuker geworden.

  Nadat we al het beeldmateriaal hadden gefilmd konden we beginnen met monteren. Eerst hebben we de taken verdeeld zodat iedereen weet van zichzelf wat er van hem verwacht wordt. Het was best lastig want je kan niet met z’n alleen editen dus we moesten slimme keuzes maken.

  We zijn op dit moment druk bezig met het monteren van de beelden. Dit wordt gedaan door Dennis en Jordi maakt eventuele experimenten. Ook wordt het geluid en animatie gemaakt door Jordi. De making-of wordt in elkaar gezet door Sjoerd. Het groepsproces wordt bijgehouden door Gökce en tegelijkertijd zorgt ze er met Kiki voor dat de laatste puntjes op de i worden gezet. Iedereen houdt hiernaast natuurlijk ook hun persoonlijke proces bij. We liepen eerst achter maar gelukkig hebben we naderhand alles bijgewerkt en zijn we ervan overtuigd een gewenst resultaat te behalen."

  CMD gaat AV | Week 9: Beoordelingen CMD gaat AV | Week 9: Beoordelingen

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC