Magazine Back

 • De komende 10 weken kun je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gaan in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context wordt gemaakt. Doel van de video is meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wil geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat een week lang in de spotlight bij KONKAV.

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  WEEK 8: POST-PRODUCTIEFASE

  In week 8 vond de eindsprint plaats. Tot aan de deadline op vrijdag 31 maart werd er hard gewerkt aan de videoproductie voor MU en aan de ‘making of’ waarin het teamproces en de totstandkoming van het concept zichtbaar is. Ook het individuele proces, bijgehouden in een afgeschermde Google+ community, werd op deze dag opgeleverd. De studenten kunnen even wat gas terugnemen en afwachten; op woensdag staat de inzage op het programma.

  BLOG TEAM R

  "Hallo allemaal, wij zijn Groepje R: Karlijn, Marieke, Milan, Jessy en Philippe. Dit blok staat in het teken van Motion Design, een tof project met weer veel nieuwe uitdagingen! We gaan aan de slag met foto, film en audio en leren werken met nieuwe programma’s als Adobe Première. De opdracht; een audiovisuele productie maken die mensen zowel informeert als amuseert om naar Eindhoven Strijp-S te komen, en dit allemaal door de visie van onze opdrachtgever MU.

  De eerste weken van dit project hebben wij met het team veel brainstormsessies gehouden om tot een goed en passend concept te komen. Wij wilden zowel onze visie op Stijp-S als de visie van MU op een goede manier weergeven. Na een gesprek met Kimberly van Uden over de visie van MU is ons concept snel ontwikkeld. Strijp-S als lichaam. Toen ons concept vast stond ging de rest al een stuk sneller. We kwamen met ideeën voor beeld, audio en animaties en gingen er veel mee experimenteren.

  Deze week zijn wij druk bezig met het waarmaken van ons eindproduct. De laatste taken die moeten gebeuren zijn verdeeld over heel het team. Zo werken drie personen aan de video, waarvan twee personen beelden editen en een iemand zorgt voor audio. Verder wordt er gewerkt aan de ‘making of ‘ van onze eindproductie. Hierin laten we zien hoe ons concept tot stand is gekomen.

  Deze week hadden wij al een proefversie van onze video gemaakt. Deze hebben wij in een laatste meeting met docent en team besproken om te kijken wat hij ervan vindt en wat er verbetert kan worden. Deze laatste feedback gebruiken wij deze week om de eindproductie te ‘finetunen’. Wij zijn allemaal erg enthousiast over het eindproduct en hopen dat ons concept overkomt op het publiek."

  BLOG TEAM S

  "De losse eindjes aan elkaar knopen, de puntjes op de i zetten en de laatste lijstjes afvinken. Dat is het stadium van het project waar we zo zoetjes aan in belanden. Het moment waarop je af en toe denkt ‘Gaan we het allemaal nog wel redden?’, maar vijf minuten later plotseling verbaasd kan zijn over wat je als groep toch maar weer in elkaar hebt gedraaid.

  Werken in een groep van onervaren studenten gaat nooit van een leien dakje, en de samenwerking was misschien wel de grootste uitdaging van dit project. Maar gedurende zo’n groepsproces kunnen er ook prachtige dingen ontstaan. Iemand van wie je het nooit had verwacht, gebaseerd op je inschatting van het eerste half jaar, kan plotseling met een fantastisch idee op de proppen komen, en die stille klasgenoot waar je nooit echt hoogte van kon krijgen blijkt meer kennis over film te hebben dan de rest van de groep bij elkaar.

  Tijdens dit project hebben we veel concessies moeten doen. Hollywoodproducties kosten niet voor niets tientallen of honderden miljoenen dollars. We zijn er zo aan gewend om ‘perfect’ beeld te zien dat het een flinke ontgoocheling kan zijn wanneer je je realiseert dat je als groepje eerstejaars studenten met spiegelreflexcamera’s nog niet eens in de buurt kan komen van die kwaliteit. Maar tegelijkertijd zit daar volgens mij ook wel het grootste leerpunt van de afgelopen acht weken. Begin nooit met concessies doen op de tekentafel. Denk groot, groter, grootst. Je loopt tijdens de uitvoering vanzelf wel tegen de beperkingen aan.

  Aan het einde van dit blok hebben we hopelijk een filmpje dat we, ondanks alles, toch wel met gepaste trots kunnen presenteren. Het waren enerverende weken, vol groepsbesprekingen, woordwebben, gelukte en mislukte shots, verrassende mee- en tegenvallers, en alles op het spectrum daar tussenin. Nu nog even die puntjes op de i. Wij zijn klaar voor de eindsprint."

  CMD gaat AV | Week 8: Post-productiefase CMD gaat AV | Week 8: Post-productiefase

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC