Magazine Back

 • De komende 10 weken kun je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gaan in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context wordt gemaakt. Doel van de video is meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wil geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat een week lang in de spotlight bij KONKAV.

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  WEEK 7: (POST)PRODUCTIEFASE

  Druk, drukker, drukst: de deadline van het project nadert met rasse schreden. Studenten hebben nog een week voordat de producties, de making of’s en processen ingeleverd worden. Na de laatste projectbegeleiding is er nog een facultatief feedbackmoment ingepland en zijn er extra After Effects workshops door alumnus Ruben Swart. Ook de verschillende modules hebben deze dagen hun uiterste inleverdata en er is een tentamen…

  BLOG TEAM O

  "Leuk dat je ons blog leest! Wij zijn Chloe, Daniël, Joanne, Keshia, Laura en Sharitha; we zijn eerstejaars CMD-studenten op Avans Hogeschool. Voor het project Motion Design zijn als groep we na vele brainstormsessies uitgekomen op een definitief concept: Hybrid Visual Arts. Wat houdt dit nu precies in? In het kort betekent het dat we in onze productie voor MU een duidelijke mix willen creëren tussen verschillende genres en media, bijvoorbeeld tussen analoge en digitale media.

  De groepsdynamiek is erg positief. We vullen elkaar goed aan en proberen elkaar steeds te helpen en opbouwende kritiek te geven. We proberen de structuur er zoveel mogelijk in te houden door elk projectmoment afspraken te maken voor de volgende keer (en ons er natuurlijk aan te houden).

  We hebben deze week beeldmateriaal verzameld zodat we konden gaan monteren. Hiervoor hebben we de taken in onze groep verdeeld. Sommige groepsleden hebben bepaalde shots tot hun rekening genomen, andere houden zich bezig met de making-of-video of het geluid. Ook hebben we afgelopen projectmoment de zogenaamde peer to peer reviews met elkaar uitgewisseld. We hebben elkaar opbouwende kritiek gegeven en gecomplimenteerd op elkaars kwaliteiten.

  Op dit moment zijn we bezig met het in elkaar zetten van een eerste eindversie van onze video. Zo kunnen we bepalen wat er in dit laatste drukke weekje nog gedaan moet worden. Het grootste gedeelte van ons team heeft bijvoorbeeld weinig ervaring met nabewerking van film, waardoor we onze (soms grootse) ideeën soms niet helemaal hebben kunnen uitwerken zoals we ze in gedachten hebben. Het wordt spannend, maar uiteindelijk hopen we een tof resultaat neer te zetten."

  BLOG TEAM Q

  "Hallo allemaal! Wij zijn team Q; Jade van der Zalm, Stephanie Russens, Jeske van Bavel, Nino Brouwers en Lorenzo Mackenbach. Een nieuwe periode en een nieuw onderwerp: Motion Design, voor ons allemaal weer een grote uitdaging!

  Ons concept heet ‘Anatomu’, dit concept staat in het teken van hybride. Hybride betekent: nauwe vermenging van ongelijksoortige zaken. Wij gaan de hybride vormen van mensen en machines/techniek verwerken in ons filmpje. Wij zien Strijp-S als een levend organisme, met gebouwen als organen en de welbekende buizen op Strijp-s als de bloedvaten.   

  Op vrijdag 10 maart zijn we naar Strijp-S geweest voor onze eerste draaidag. Waar we al snel tegenaan liepen was het feit dat ons storyboard nog niet definitief was en we daardoor niet wisten wat we wilde filmen. Daarom zijn we op woensdag 15 maart teruggegaan voor onze tweede draaidag met een compleet en definitief storyboard. Doordat we nu wel een storyboard hadden ging het filmen vele male makkelijker en wisten we wat voor shots we moesten filmen.

  We zijn nu bezig met de ruwe montage, deze gaan we eerst aan een aantal mensen laten zien om te kijken of zij ons concept snappen. Als dat zo is gaan we de definitieve montage maken. Mochten mensen ons concept niet begrijpen dan gaan we kijken of we woorden kunnen toevoegen die het concept versterken. Wij zelf zijn erg enthousiast over ons concept en hopen dat dit terug te zien is in ons eind filmpje!"

  CMD gaat AV | Week 7: (Post)productiefase CMD gaat AV | Week 7: (Post)productiefase

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC