Magazine Back

 • De komende 10 weken kun je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gaan in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context wordt gemaakt. Doel van de video is meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wil geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat een week lang in de spotlight bij KONKAV.

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  WEEK 6: PRODUCTIEFASE

  De studenten zijn volop op Strijp-S aan het filmen. De uitleen van CMD draait overuren en zo’n beetje alle camera’s en audiorecorders zijn continue in gebruik. De laatste lessen en bijeenkomsten van de project-ondersteunende vakken Design for Motion, AV-Technology, Basic Scripting, Image Analysis en Personal Development vinden deze week plaats. Ook leveren studenten voor aanstaande maandag hun feedbackformulieren in, waarin ze hun samenwerking evalueren.

  BLOG TEAM M

  “Hallo! Wij zijn Team M; Hilde van Nes, Fay Weening, Melvin Wesselo, Nena van Kleef, Jesse Stupers en Lenneke Kolkman. Voor ons was Motion Design aan het begin van het blok nog nieuw, geen van ons had hiervoor al ervaring mee. Tot nu toe verloopt alles goed, al zijn er soms wat vertragingen vanwege de planning.

  Tijdens het vorige project moment hebben we een pitch gehouden over ons concept aan Kimberly van Uden (MU) en Janneke van Laar (KONKAV). De pitch verliep goed. We hebben positieve feedback van ze gekregen waar we mee verder kunnen.

  Ons concept heet ‘Energy’, het gaat over alle energie die er op Strijp-S te zien is. Wij willen in onze video naar boven brengen hoeveel energie in de wijk gestoken wordt om het te maken zoals het nu is. Hierbij bedoelen we ook de energie die je niet direct ziet, zoals de verschillende bedrijfjes in het Klokgebouw. Verder willen we een stukje geschiedenis terug laten komen, Phillips en alles wat daarvan nog van te zien is in Strijp-S.

  Vrijdag avond 10 maart zijn wij op Strijp-S geweest om nieuwe beelden en geluiden op te nemen voor nieuwe experimenten. We hebben deze dag Strijp-S vanuit een ander punt bekeken en wij hebben gezien hoe Strijp-S in de avond eruit zag. In ons achterhoofd hadden we de feedback van de pitch deze dag met ons meegenomen. Anders dan onze vorige experimenten hebben we nu experimenten gemaakt die passend zouden zijn in onze eindproductie. We hebben nog veel te doen voordat het eindproduct klaar is. We hopen een goede eindproductie neer te zetten!”

  BLOG TEAM N

  "Hoi! Wij zijn team N; Lex Colmbijn, Luuk Raaphorst, Nadine Wirken, Salina Coolen, Wout Koot en Maartje van Veen. Wij hebben weinig tot geen ervaring met motion design, dit blok is dus voor veel van ons een uitdaging.

  Op moment van schrijven zitten we in de productiefase. Wij hebben ons definitieve concept met behulp van zelfgemaakte experimenten afgelopen maandag gepitcht aan Kimberly van Uden (MU) en Janneke van Laar (KONKAV). De feedback die wij hebben gehad, was erg positief.

  Ons concept is ‘lichtkunst’. In het concept zijn de kernwaarden urban mutations, post-digitaal en ontwerpend onderzoek van MU terug te vinden. Strijp-S is een proeftuin voor ledverlichting, waarmee de band met het Philips-verleden wordt voortgezet. Op Strijp-S zijn ook verschillende lichtkunstwerken te vinden, denk aan Crystals, Light-S, festival GLOW en de Fakkel.

  Zondag hebben wij een storyboard gekozen. Maandagavond hebben wij onze eerste versie gefilmd. Wij zijn tegen een aantal dingen aangelopen, namelijk: de stroom, de steadicam en onscherpe beelden. Er heeft een miscommunicatie plaatsgevonden tussen MU en ons. Hierdoor hadden wij aan de achterkant van MU geen stroom. Ook liep het krijgen van stroom bij het Ketelhuis niet helemaal volgens plan. Uiteindelijk hebben wij hier wel stroom gekregen. De steadicam was niet wat we ervan hadden verwacht, we kregen namelijk nog steeds best bewegelijke beelden. Je moest de steadicam veel te veel helpen. Tot slot de onscherpe beelden. De beelden die vanaf de “buizenbrug” zijn gefilmd, hadden vooral last van de onscherpte. Dit heeft te maken met het ontbreken van licht aan deze kant van het terrein.

  Er zijn uiteraard ook dingen goed gegaan! Zo hadden we voldoende materiaal om het filmpje te kunnen maken. We hadden verschillende lampen, lasers, statieven, een beamer etc. bij. Ook hadden we een shot op het klokgebouw, waarop een filmpje geprojecteerd werd. Dit shot was erg goed gelukt.

  Wij hebben verschillende dingen met elkaar afgesproken tijdens afgelopen projectmoment. Zo moeten wij voor maandag elkaar feedback hebben gegeven op de samenwerking. Er moeten goede afspraken worden gemaakt m.b.t. stroom, wanneer wij weer gaan filmen (dit zal 22 maart in de avond worden). We moeten een camera hebben waar we goede beelden mee kunnen filmen in het donker. Tot slot moeten we na gaan denken over het projecteren van het logo van MU en de overige teksten die wij in ons filmpje willen."

  CMD gaat AV | Week 6: Productiefase CMD gaat AV | Week 6: Productiefase

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC