Magazine Back

 • De komende 10 weken kun je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gaan in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context wordt gemaakt. Doel van de video is meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wil geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat een week lang in de spotlight bij KONKAV.

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  WEEK 4: EINDE PRE-PRODUCTIEFASE

  In deze fase wordt er door de studenten een gezamenlijk concept gekozen en uitgewerkt via storyboards en draaiboeken in tekst, beeld en geluid.

   

  BLOG TEAM G

  “Wij zijn team G; Koen van Oeveren, Harm Winnemuller, Peter Mol, Anne van Gansewinkel, Tomas Glaap, Marco Beckers en Fabiënne van Berkum. Afgelopen maandag zijn we weer bij elkaar gekomen voor het projectmoment. Iedereen was aanwezig behalve Tomas, wegens migraine. 

  Tijdens het projectmoment hebben we wat kleine ideeën en concepten besproken. We hebben gezamenlijk een mindmap gemaakt. We zijn tot de conclusie gekomen dat we onze individuele concepten verder moeten gaan uitwerken door middel van experimenten. Daarom willen we nog een keer naar Strijp-S gaan voor nieuw filmmateriaal, we hebben besloten om individueel of in kleine groepjes te gaan, zodat we niet allemaal dezelfde beelden krijgen. 

  We hebben afgesproken dat iedereen minimaal twee experimenten per concept heeft uitgevoerd voor het volgende projectmoment, zodat we aan de slag kunnen met een gezamenlijk concept. Tot nu toe gaat de samenwerking erg goed en verloopt ons creatieve proces ook goed. We lopen alleen iets achter, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen. En dat we een uitstekend eindresultaat gaan inleveren, die iedereen omver zal blazen!”

  BLOG TEAM I

  "Hallo! Wij zijn groep I en we bestaan uit Nick van Nieuwpoort, Nurretin Yarar, Nikki van Toorn, Gitte van Otterdijk, Bjorn Gietemans en Claudine Kraimaat. Onze ervaring met Motion Design is vrij minimaal, dit blok is voor de meeste van ons de eerste aanraking met deze vorm van design. Tot nu toe bevalt het ons goed, al was de opdracht in het begin ietwat vaag.

  Momenteel zijn we halverwege de pre-productiefase. We hebben een groot deel van het voorwerk gedaan en gaan nu aan de slag met het concept. Deze week zijn we rond de tafel gaan zitten om onze concepten aan elkaar uit te leggen. Na een tijd overleggen hebben we besloten om een aantal van onze betere concepten te combineren. Eerder hadden we al gekozen om verrassend en onverwacht als kernwaarden voor de video te nemen. In combinatie met deze kernwaarden kwamen we uit op dynamische beelden, waarin we de sfeer en vrijheid die Strijp-S kenmerken laten zien. Vervolgens zijn we mindmaps gaan maken om te kijken wat  voor beelden we willen proberen te gebruiken in onze video. Hieruit zijn al een paar gave ideeën gekomen. We beginnen dus echt ergens te komen!

  Tot nu toe loopt de samenwerking soepel en liggen we qua werk helemaal op schema. Omdat we een goede planning hebben gemaakt die we iedere week bijwerken, is voor iedereen duidelijk wat zijn/haar taak is. Ook worden de taken door iedereen op tijd uitgevoerd en is de kwaliteit van het verrichte werk goed.

  Iets wat er erg tegen zat gebeurde vorige week (week 3) tijdens het filmen op Strijp-S. We hebben met drie camera’s geluid- en beeldopnames gemaakt. Tijdens het daarop volgende projectmoment bleek dat slechts een van de camera’s goed had gefilmd. De tweede camera had alleen audio en de derde camera had alleen video opgenomen. Uiteindelijk konden we hierdoor een groot deel van de experimenten niet meer gebruiken. Wat het meest van alles tegen zat, was dat ook het interview met MU dat we hadden gedaan niet goed was gefilmd. Uiteindelijk hadden we hier geen audio voor, terwijl dit juist het belangrijkste was.

  De volgende keer als we een project hebben willen we vooraf de ‘uitstapjes’ plannen. Nu blijkt elke keer dat we naar Strijp-S moeten dat we eigenlijk onze vrije dagen al vol gepland hebben. Het last-minute-plannen zorgt voor irritaties en gehaaste opdrachten. De volgende keer dat we gaan experimenteren of filmen willen we direct controleren of alles goed is gegaan. We hebben veel werk voor niets gedaan door onze blunder en we willen dit in de toekomst vermijden door eventjes te checken."

  CMD gaat AV | Week 4: Einde pre-productiefase CMD gaat AV | Week 4: Einde pre-productiefase

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC