Magazine Back

 • De komende 10 weken kun je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gaan in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context wordt gemaakt. Doel van de video is meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wil geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat een week lang in de spotlight bij KONKAV.

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  WEEK 3: DIVERGEREN

  In deze fase van de pre-productie maken studenten individueel 3 concepten in tekst en beeld en voeren ze per concept minimaal 2 experimenten uit in beeld en geluid.

   

  BLOG TEAM E

  "Wij zijn team E, bestaande uit: David Drost, Chengcheng Ye, Lex van Hees, Daniëlle van der Markt, Nick Kolsters en Julian Kraan. Afgelopen maandag zijn we weer bij elkaar gekomen voor het projectmoment. Tijdens deze bespreking hebben we een afsprakendocument gemaakt. Iedereen heeft deze ondertekent, zo zijn de afspraken duidelijk. Tot nu toe houdt iedereen zich goed aan de afspraak en is de werksfeer goed.

  Ook hebben we tijdens het projectmoment de moodboards en eerste conceptideeën besproken.
  Vervolgens zijn we dinsdag met z’n alle naar Strijp-S gegaan om minimaal 2 experimenten per concept uit te voeren. Zo hebben we weer genoeg input voor het volgende projectmoment. Het weer was deze dag veel beter dan tijdens de kick-off en dat doet de sfeer ten goede. Tot nu toe zit er nog weinig tegen en verloopt ons creatieve proces goed. Er mag misschien net wat meer vaart in. Maar dat gaat allemaal goed komen. En we gaan allemaal voor een goed resultaat."

  BLOG TEAM F

  "Wij zijn Anke, Christine, Jim, Michelle, Ruben en Fin. Samen vormen wij groep F. Door onze verschillen in ervaring en vooropleiding heeft iedereen in verschillende mate al vaardigheden in motion design. Zo heeft Fin al enkele film projecten gemaakt, Ruben en Jim hebben veel ervaring met (motion) design terwijl Christine en Anke weer sterk zijn in concepting. Zo vullen we elkaar goed aan.

  Momenteel zijn we druk bezig om zo veel mogelijk concepten en ideeën te bedenken, en onderzoek te doen naar verschillende technieken en stijlen voor zowel beeld als geluid. Hiervoor hebben we afgelopen week ieder 10 experimenten bedacht, wat we nu gaan omzetten in 3 concepten per persoon. 

  Voor nu gaat het werk en de communicatie erg goed; Iedereen gaat zelf op zoek naar ideeën en vervolgens bespreken we dit samen tijdens en naast de projectmomenten."

  CMD gaat AV | Week 3: Divergeren

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC