Magazine Back

 • De komende 10 weken kun je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gaan in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context wordt gemaakt. Doel van de video is meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wil geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat een week lang in de spotlight bij KONKAV.

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  WEEK 2: DE STARTFASE

  In de pre-productiefase vormen de individuele experimenten van vorige week naar sfeer in beeld en geluid, de basis voor verder onderzoek . Daarnaast wordt de informatie over het project gestructureerd via debriefings, affiniteitsdiagrammen en actormaps.

   

  BLOG TEAM C

  "Wij zijn team C, bestaande uit: Ruben, Sarah, Dana, Rosa en Tim. Wij zijn CMD-studenten op Avans hogeschool en we hebben een opdracht gekregen om de wijk Strijp-S te visualiseren in een video door de ogen van MU.

  Vorige week hebben we de wijk geobserveerd. We hebben foto’s  en video’s gemaakt en kleine opdrachtjes die te maken hebben met de wijk. Door deze opdrachten hebben we een beter inzicht gekregen van de wijk en waar deze voor staat. In de MU-zaal kregen we presentaties van bedrijven over hun werk met betrekking tot Strijp-S. Deze waren erg interessant en nuttig om een beter beeld te krijgen van MU.

  Afgelopen week zaten we in de startfase en zijn we begonnen met het onderzoek om tot meerdere concepten voor onze video te komen. Ook experimenteren we hierbij met moodboards. We zijn nu nog aan het uitzoeken wat de sfeer gaat zijn van ons filmpje en minder over een precies concept. We hebben wel al soorten shots bedacht die we willen gebruiken, zoals een shot met tegenlicht van de zon.

  Aankomende week gaan we wel meerdere concepten bedenken en die verder uitwerken. Natuurlijk hebben we al ideeën, maar die moeten concreter gemaakt worden. We zijn enthousiast over deze opdracht en we hopen op een goed eindresultaat."

  BLOG TEAM D

  "Camiel Pieper heeft vroeger in vrije tijd veel met video-editing gewerkt. Dit deed hij met Sony Vegas. Ook heeft hij wat ervaring met FL studio. Ton Peeters heeft redelijk wat ervaring met videobewerking, tijdens zijn middelbare schooljaren is er veel geëxperimenteerd met Adobe software en Sony Vegas. Thanh Tran heeft wel eens wat video’s gemonteerd met Sony Vegas. Hij heeft ooit wat voor zijn eerdere vooropleiding een video gemonteerd en uit verveling of voor tijdelijke hobby. Martijn Brands en Jelle van Grinsven hebben beide weinig ervaring met film/edit. Wel hebben zij ervaring met animaties op het web. Celine Wetzer heeft veel ervaring met Photoshop filmen en fotograferen met bepaalde composities. Ze heeft niet veel ervaring met video- en audio-editing, maar kan wel animaties maken.

  Afgelopen week zijn we begonnen met het maken van een planning. Daarna hebben we individueel moodboards gemaakt en een affiniteitsdiagram. Deze hebben we donderdag besproken en elkaar hier feedback op gegeven. Volgende week gaan we verder met de onderzoeksfase. We gaan dan onderzoek doen naar storyboards, scenario’s en het concept.

  Tot nu toe gaat de samenwerking erg goed, iedereen komt zijn afspraken na, we hopen dit voort te kunnen zetten in dit project. We hadden wel wat moeite met de experimenten op het begin van het project. Verder was het ook wel lastig om een goed beeld te krijgen van wat we uiteindelijk moeten opleveren. Maar als wij een goed begin maken met het creatief proces door te divergeren dan is dat al een goede start."

  CMD gaat AV | Week 2: Startfase CMD gaat AV | Week 2: Startfase

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC