Magazine Back

 • De afgelopen 10 weken kon je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gingen in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context werd gemaakt. Doel van de video was meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp-S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp-S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wilde geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  Op maandag 10 april vond de viewing plaats in filmzaal 1 van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Naast alle audiovisuele producties waren de making of’s en highlights uit de diverse modules te zien en te horen. Ook was er de bekendmaking van de meest waardevolle productie voor opdrachtgever MU en het meest bijzondere project voor KONKAV. De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat nu een week lang in de spotlight bij KONKAV. Team O won de MU-award en Team L won de KONKAV-award. Beide producties krijgen een online vervolg, maar ook alle andere producties krijgen natuurlijk de eeuwige roem! 

  Na de blokbrug afgelopen woensdag is het project Motion Design, waarin studenten Strijp-S in beeld brachten door de ogen van MU, weer ten einde. Ik hoop dat je hebt genoten van de avonturen van onze studenten die in teamverband een korte audiovisuele productie in een actuele online context maakten. 

  Mijn dank gaat uit naar Kimberley van Uden van MU Artspace, Janneke van Laar van KONKAV, Marlies Hakvoort van Hilversum Media Campus, Peter van de Riet van OddOne.nl, Rene Pare van MAD emergent art center, Sietske Aussems van Trudo, Geert-Jan Strengholt van VPRO, Bas Agterberg van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Marnix Smidt van Born05, Ramon Etman van Filmplatform BROET Filmplatform, onze docenten en bovenal onze eerstejaars studenten!

  Bekijk alle producties hier https://vimeopro.com/avanscmd/project-motion-design-2017 en de making of's hier https://vimeopro.com/a…/project-motion-design-2017-making-of. Of alles in een hier: https://vimeo.com/212428110. Check ook de social media zoals https://www.facebook.com/avanscmdshertogenbosch/

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  BLOG TEAM W

  "Hallo allemaal. Wij zijn Safaa, Romy, Robbert, Ramon, Perry en Mirthe en samen vormen wij team W. Ons concept is Zoom. Hierbij wilden we de nadruk leggen op details die mensen in eerste instantie over het hoofd zouden zien. Inmiddels zit het blok motion design er al weer op en hebben we de punten al teruggekregen. Maar wat vonden wij nou van dit project motion design en hoe verliep dit project? Wat kan bijvoorbeeld de volgende keer beter of wat ging er goed? Om dit goed in beeld te kunnen brengen gaat ieder teamlid een korte reflectie geven over het project motion design.  

  Safaa: “Blok 3 was een pittig, maar ook een leuk blok. Samen met je groepje moest je een promo-filmpje maken over Strijp-S. Als groep waren we vrijwel eens over het concept 'Zoom'. We hebben geëxperimenteerd, overlegd en veel gefilmd en dat samen heeft ons tot een mooi eindproduct gebracht waar ik tevreden over ben. De samenwerking verliep over het algemeen gewoon goed, maar er mocht af en toe wat meer gedaan worden. Wat ik de volgende keer beter zou doen is een betere taakverdeling maken. Wat ik leuk vond aan dit project is dat je je creativiteit er goed in kwijt kon. Het was op het eind even spannend, maar ik ben tevreden met de resultaten!”

  Ramon: “Dit blok hebben we met ons hele groepje een video moeten maken voor het project. De hele productie moesten we op ons nemen, van begin tot eind, van concept tot eindproduct. We hebben hiervoor zitten brainstormen, filmen en overleggen. Uiteindelijk zijn we samen uitgekomen tot een leuke video waarin aspecten in zitten van alle groepsleden. Er waren natuurlijk wel een paar factoren die beter konden. Bijvoorbeeld de punctualiteit van dingen die afgesproken werden. Uiteindelijk hebben we toch een toffe video geproduceerd. Ik vond het een leuk project met een leuke groep.”

  Perry: “In blok 3 hebben alle eerstejaars CMD’ers aan een filmpje gewerkt voor MU. Hier kregen we de tijd voor tijdens het vak project. In het begin was het een beetje onduidelijk wat nou precies de bedoeling was, dus kwamen we bij elkaar tijdens het projectmoment. De eerste weken hebben we inspiratie opgedaan en zijn we naar Strijp-S geweest. Uiteindelijk hadden we een mix van twee concepten bedacht: 'feel good' en 'zoom'. Hier hebben we een storyboard voor gemaakt en zijn we aan de hand van het storyboard gaan filmen. Toen we al het beeldmateriaal hadden, was het tijd voor de montage. Ook moest de muziek nog gemaakt worden. Uiteindelijk was onze video af en wij als groep zijnde zijn erg tevreden over het eindresultaat. Wat ik tof vond aan project is dat we erg vrij waren in wanneer we gingen filmen, en dat we in groepjes waren ingedeeld.”

  Romy: “Blok 3 zijn we in groepjes gezet en moeten we gaan samenwerken. Ik was nieuwsgierig waar dit project ons naar toe ging leiden, want weet niet veel van film en dat maakt het voor mij wel interessant. Later bleek wel dat ik het soms moeilijk vond om de motivatie te vinden om daar weer heen te gaan, omdat we daar eigenlijk een paar keer zonder doel zijn geweest. Bij het eerste projectmoment was ik afwezig waardoor ik het wel een lastige start vond. Ook daarna liep het niet heel soepel. Dit kwam misschien omdat we niet echt een leider in de groep hadden die alles controleerde. Later in dit blok kwam dat wel meer. We hadden vrij snel een concept bedacht waar iedereen het mee eens was en zijn eigen ideeën aan kon toevoegen. Wat ik vooral merkte in de groep is dat iedereen vooral veel individueel deed. We wisten niet waar de ander mee bezig was, hadden ook geen duidelijke taakverdeling en we voerden niet veel groepsgesprekken om te overleggen of om feedback te vragen. Later na week 5 gebeurde dat wel meer. Ik denk als we dit wat meer hadden gedaan we nog meer uit het project hadden kunnen halen. Ik vind dat we uiteindelijk met de groep een goede video hebben neer gezet waarin ons concept terug te zien is. Door toch samen te werken en iedereen zijn steentje heeft bijgedragen hebben we als groep een goed project achter de rug."

  Robbert: “De afgelopen twee maanden zijn we begonnen aan een project over Strijp-S. Ons doel was om een promo te maken die niet alleen de aandacht trekt, maar ook mensen naar Strijp-S moet lokken. Mijn grootste bijdrage aan deze promo was de audio. Ik heb samen met mijn broer een track gemaakt in FL-studio 12. De eerste versie hiervan was niet geschikt voor onze promo, hij was te langzaam en was niet toepasselijk voor de edit. De tweede versie hebben we dan ook gemaakt met de edit van de promo in ons achterhoofd. We hebben de snelheid omhoog gegooid, een bass drop als scheiding toegevoegd en het einde een stuk ‘vrolijker’ laten klinken zodat het bij de speelse beelden past. Al met al ben ik zeer tevreden met de resultaten die ik en mijn team hebben geboekt. Onze promo heeft ons doel behaald. Bedankt MU & KONKAV voor deze kans!”

  Mirthe is helaas gestopt met de opleiding, maar ook zij heeft een positieve bijdrage geleverd aan de groep"

  BLOG TEAM X

  "Wij zijn Johr, Ilse, Merel, Nick, Haik en Marlon en wij vormen team X. Inmiddels is onze productie ingeleverd en hebben we de viewing van alle filmpjes al gehad. Het is ontzettend mooi om de diversiteit van de filmpjes te hebben gezien. Je zit met je eigen concept in je hoofd waardoor je vergeet hoe breed de opdracht was en hoeveel verschillende producties daaruit voort kunnen komen. We hebben samen dan ook genoten van de filmpjes bij de Verkadefabriek. Ook was het weer opnieuw een feedback-moment, omdat we nu pas echt op groot beeld onze film zagen en alle details daarin. Wat heel gaaf was.

  Laten we ons concept even uitleggen: Wij hebben met elkaar een audiovisuele productie gemaakt gebaseerd op ons concept: ‘Strijp-S Ademt’. We beginnen met onze video dan ook in geluid, je hoort het in- en uitademen van een persoon tegelijkertijd met het in- en uitvagen van beeld. Ademen is ook ritme, beweging en dynamische dingen, niet statisch. Dit hebben we dan ook terug laten komen in onze video. We hebben veel afwisseling gebruikt in shot-lengte. Er zit veel beweging in de video en alle fragmenten zijn ge-edit op het ritme van de muziek. ‘Strijp S Ademt’ betekent leven. Wij hebben leven op verschillende manieren terug laten komen. Zo hebben we gebruik gemaakt van felle kleuren, zijn we op drukke dagen naar Strijp-S gegaan en hebben wij hotspots bezocht, zoals Area51. Hierdoor komt onze video tot leven, wat goed past bij ons concept.

  We kijken samen tevreden terug. Soms wat tegenslagen wanneer beelden, geluid of animaties net niet mooi samenkomen maar hier zijn we als team goed mee omgegaan. Je leert om dingen aan elkaar over te laten en juist van elkaar te leren. De mooiste dingen ontstaan als je goed samenwerkt."

  CMD gaat AV | Week 10: It's a wrap!

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC