Magazine Back

 • De komende 10 weken kun je hier via blogs de AV-avonturen volgen van de eerstejaars studenten van Avans CMD ’s-Hertogenbosch. De studenten gaan in teams aan de slag met het project Motion Design, waarin een korte audiovisuele productie in een actuele online context wordt gemaakt. Doel van de video is meer aandacht genereren voor opdrachtgever MU. MU wil dat studenten door hun ogen Strijp S in beeld brengen.

  Project room MU is een spin in het web op Strijp S. Bij MU vind je steeds wat anders: ze staat voor vernieuwing, verandering en experiment. MU is nieuwsgierig en heeft een positief kritische kijk naar de wereld om haar heen. MU wil geen ‘platte’ commercial maar een online-video waarin het onvoorspelbare en verrassende van MU voor het voetlicht komt. Ze wil mensen informeren over Strijp-S en enthousiasmeren voor MU. 

  De meest waardevolle productie komt bij MU online (mu.nl) en wordt gebruikt voor communicatiedoeleinden. Het meest bijzondere project staat een week lang in de spotlight bij KONKAV.

  Veel plezier,

  Robert de Vaan, docent Avans CMD ’s-Hertogenbosch

  ---

  WEEK 1: KICK-OFF BIJ MU MET SPREKERS KIMBERLEY VAN UDEN (MU), PETER VAN DE RIET (ODDONE), SIETSKE AUSSEMS (SINT TRUDO) EN RENE PARÉ (MADLAB) EN 9 EXPERIMENTEN IN BEELD EN GELUID OVER STRIJP-S.

   

  BLOG TEAM A

  "Wij zijn groep A, bestaande uit Stijn van Duijn, Bo Conrads, Camiel van der Houven, Mathilde Bras, Milo van Binnendijk en Nico van Dalen. Stijn heeft ooit beats gemaakt, hij heeft hier verder niks mee gedaan. Camiel maakt muziek en heeft een vooropleiding gehad in Audio Visuele Techniek. Nico is bekend met editing en heeft stop-motion video’s gemaakt. Milo heeft vroeger montages gemaakt op Sony Vegas.

  Bo en Mathilde hebben nog niet veel ervaring met motion design. We hebben inspiratie op gedaan op Strijp-S, we weten nu beter wat de opdracht is. En we hebben een beginnetje gemaakt aan ons proces, we kunnen allemaal individueel verder en kunnen hier samen één concept van maken. Alle experimenten zijn succesvol uitgevoerd maar kunnen altijd verbeterd worden.

  Het enige dat tegen zat was het slechte weer waardoor veel video’s en foto’s er grauw uitzagen, we willen een mooie video en foto kwaliteit leveren maar dat kon niet door het weer.
  We zouden de volgende keer gerichter opzoek gaan naar mooie plekken voor foto’s en video’s. We kunnen ook betere hardware meenemen zoals een statief of een spiegelreflexcamera."

  BLOG TEAM B

  "Wij zijn Team B bestaand uit: Thimo, Aard, Joeri, Phan-Giang, Meghan en Esmee. Wij hebben al kennis gemaakt met motion design, maar deze kennis is vrij algemeen. Het project is voor ons daarom een leuke uitdaging!

  Afgelopen week hebben we de kick-off gehad bij MU Artspace in Eindhoven Strijp-S. Deze kick-off is het begin van onze pre-production, waarin we op zoek gaan naar inspiratie. Het doel van de opdrachten die we kregen tijdens de kick-off was het opdoen van inspiratie en kennis maken met audio en video.

  Van tevoren hadden we afgesproken dat we allemaal onze eigen weg zouden gaan op Strijp-S om eigen inspiratie op te doen en om zoveel mogelijk te kunnen divergeren.

  Qua voorbereiding hadden we iets beter na kunnen denken over het materiaal dat we mee zouden nemen, nu hadden wij bijvoorbeeld geen statief om mee te filmen.

  Voor een eventuele volgende inspiratie dag zouden wij in plaats van individueel als een groep op stap kunnen gaan."

  CMD gaat AV | Week 1: Kick-off bij MU

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC