Magazine Back

  • Een heikel onderwerp bij filmers is de camera. Op beurzen en bijeenkomsten wordt er over camera’s gepraat zoals in voetbalkantines over auto’s. Wat voor een heb jij er nou? Hoe ligt die in de hand? Hoe snel is die? Maar die van jou heeft er standaard geen ND filters op, daar kan je toch niet meer werken? Film jij met een Canon, dat is toch geen echte camera. En ga zo maar door.

    Ik luister vaak aandachtig wat er allemaal wordt verteld over de camera tot mijn oren er helemaal rood van zijn. Mijn technische kennis is niet groot genoeg om objectief een oordeel te kunnen geven over welke camera nou het beste is. Gelukkig sta ik hierin niet alleen. Toen ik mijn derde camera ging kopen heb ik me goed voorbereid. Ik sprak met tientallen cameramannen over hun ervaringen met bepaalde merken en types.

    Ik keek tientallen films met shootouts. Na een half jaar voorbereiding kocht ik de camera die ik al op het oog had. Al mijn opgedane kennis heeft geen meerwaarde gehad. Wat is het geval? Iedere camera heeft goede en slechte eigenschappen. Voor iedere camera is er een ideale situatie. En omgekeerd, iedere situatie vraagt om een andere camera.

    Door: Frans Mouws oprichter en eigenaar van Hatsiekiedee.TV

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC