Magazine Back

  • Moet je wel of niet een camera kopen? Moet je wel of niet een lichtset kopen? Moet je wel of niet een edit set aanschaffen? Moet je wel of niet een dolly, statief of kraan kopen? Tot mijn stomme verbazing zijn er erg veel filmmakers die geen eigen spullen hebben. “Ze verouderen te snel” en “als ze kapot gaan ben je de klos”, hoor ik als meest gebruikte argument van degene die geen camera hebben. Ik ga er niet tegen in, maar ik ben het er niet mee eens. Mijn eerste camera werkt na vijf jaar nog perfect, geen idee waarom hij verouderd zou zijn, de beelden die ik ermee kan schieten zijn HDV en meer dan goed genoeg voor filmpjes die bedrijven of bandjes willen hebben voor hun websites. Van veroudering geen sprake. Het enige wat ik een keer heb vervangen is de accu, die ging op het laatst nog maar één uur mee. In plaats van de acht uur die hij in het begin mee ging. Dat was het enige dat versleten was.

    Het tweede punt, onderhoud en storingsgevoeligheid. Ik heb welgeteld vier camera’s gehad en daar jaren mee gefilmd met slechts een keer een kleine storing. De koptelefoonaansluiting was afgebroken, gelukkig binnen de drie jaar fabrieksgarantie (let dus op als je een camera verzekering afsluit, meestal zit er jaren fabrieksgarantie op!!).

    Ik heb maar een stelling: je moet nooit kijken naar wat iets kost, je moet kijken naar wat iets opbrengt. Omdat ik mijn eigen camera’s had kon ik opdrachten heel snel accepteren. Ik bouwde er mijn bedrijf mee op. Ze wisten dat ze me op elke moment van de dag konden bellen, ik gooide mijn camera in de auto en stond een uur later te draaien. Probeer dat maar eens als je niet in het bezit bent van een camera en een statief. Ze kosten een paar centen maar ze leveren een veelvoud van dat op. Dus kopen die handel!

    Door: Frans Mouws oprichter en eigenaar van Hatsiekiedee.TV

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC