Magazine Back

  • Afgelopen donderdag is de documentaire Buitenkampers van Hetty Naaijkens in de Bredase Chassé Cinema in première gegaan. De film werd succesvol ontvangen. Het heuse familieproject waarbij Naaijkens zoon Jasper de montage op zich nam, weet de toeschouwer op verhalende wijze te boeien en te binden. Het vertelt een verhaal dat zijn stempel heeft gedrukt op meerdere generaties en bovendien altijd verzwegen is. De kracht van Buitenkampers zit in het op een respectvolle en luchtige wijze vertellen van een toch zwaar beladen en emotioneel verhaal.

    De historie van de Nederlandse kolonisatie van Indonesië en de bezetting door de Japanners is bij velen bekend. Er hebben zich gedurende deze periode vreselijke gebeurtenissen voorgedaan. Vooral de verhalen over de ‘Jappenkampen’ doen afgrijzen. Maar ook buiten deze Jappenkampen was het leven van sommige inwoners van het destijds genaamde Nederlands-Indië alles behalve comfortabel.

    Buitenkampersvertelt het verhaal van zo’n 200.000 Nederlandse-Indiërs die zowel Nederlandse als Indonesische bloed hadden. Zij belandden niet in de Jappenkampen, maar bleven daarbuiten in een klimaat van haat tegen alles wat maar enigszins Nederlands was. Aangrijpende verhalen van verschillende generaties Nederlandse-Indiërs, ook wel Indo’s genoemd, voeren je mee, enthousiasmeren, bewegen en ontroeren. Kortom, een echte aanrader!

    Buitenkampers is onder andere te zien in de Chassé Cinema in Breda, de Verkadefabriek in Den Bosch, Pathé in Tilburg en de Leest in Waalwijk.

    Ga voor meer informatie naar de Facebook of bekijk de Trailer !

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC