Magazine Back

 • Arantja en haar zus Kaylee zijn bezig met het opzetten van een broedplaats voor de av-sector. Broedplaats Brabant welteverstaan. Aan KONKAV vertelt Arantja waarom de zussen nood voelen om dit te starten.

  Hoe goed je studie je ook probeerde voor te bereiden op het echte werk, er is niets zo moeilijk als het vinden van werk als Freelance Professional. Zo is dat ook het geval in de av/filmsector. Je kunt naar talloze filmfestivals gaan, de mooiste Showreel maken en de beste studie hebben afgerond, maar als je niet weet waar je je volgende opdracht vandaan moet halen, dan houdt het al snel op. Maar hoe komt dat dan?

  Netwerk is alles in de audiovisuele sector. Als je de juiste mensen kent, kun je je nieuwe filmplan/script op de goede plek pitchen voor financiering, weet iedereen jou te bereiken voor dat secure camerawerk en kun je zelf kiezen voor welke projecten je jezelf als editor in wil zetten.
  Dan zou je zeggen dat het organiseren van een netwerkborrel voldoende is, niet? En eigenlijk is dat ook niet nodig, want er zijn stiekem ontzettend goede events waar je kunt netwerken met andere Brabantse AV-professionals.
  Zo hebben we jaarlijks het Eindhovens Filmfestival. Zij organiseren een heleboel workshops en masterclasses, het 48HFP, speeddates en borrels.
  Docfeed organiseert op het gebied van documentaire allerlei masterclasses en een awardshow.
  Playgrounds Festival creëert een enorm platform op het gebied van animatie. Echter zijn dit allemaal evenementen die maar één keer per jaar terugkomen. Je zult maar net binnen een paar maanden een documentaire moeten maken en Docfeed is net geweest. Waar haal je je crew dan vandaan?

  Als je op zoek bent naar een crew of als je aan wil sluiten bij een inspirerend project, maar de festivals zijn voorbij, wat doe je dan? Voor zover wij weten zijn er dan een paar mogelijkheden. Als je een audiovisuele studie hebt gevolgd, kun je naar je oud-klasgenootjes of je oude stagebedrijf. In sommige gevallen kun je aankloppen bij de Alumni vereniging van je studie (niet iedere studie heeft deze).
  Je kunt naar de BROET Kweekvijver om andere onafhankelijke makers te ontmoeten.
  En last but definitely not least (misschien wel most): KONKAV is een grote speler in de sector. Ze creëeren namelijk overzicht. Je kunt er zo ongeveer het hele Brabantse netwerk vinden, ze delen nieuws dat van belang kan zijn voor jou en er staan vacatures op. Ook organiseren ze het hele jaar door leuke events zoals "KONKAV connects".

  En toch bieden al deze partijen niet precies wat we nodig hebben. Ik heb ondertussen al veel collega's gesproken die dit probleem ontzettend herkennen: er wordt van alles georganiseerd en geregeld, maar toch blijft het vinden van de juiste collega's for the right job erg moeilijk. Wij gaan daarom de komende tijd precies onderzoeken wat de sector nodig heeft en hoe wij dat (misschien wel samen met de hierboven genoemde organisaties) kunnen aanbieden.

  Eén van de sleutelwoorden die nu al belangrijk lijkt is contact. En that's where you come in. Om erachter te komen wat jij nodig hebt, komen we graag in contact met jou. Daarom zijn we op zoek naar scriptschrijvers, filmmakers, videografen, regisseurs, cameramensen, geluidsmensen, editors, sounddesigners, camjo's, animators, vj's en alle andere professionals die een aandeel hebben bij het maken van films en andere audiovisuele projecten.
  Heb je hier je eigen ideëen over, heb jij een organisatie opgezet die dit aanpakt of wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of mail naar arantja@broedplaats-brabant.nl

  Broedplaats Brabant - Research time! Broedplaats Brabant - Research time!

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC