Magazine Back

 •  

  De truien zijn weer aan. De kerstbomen zijn weer van zolder gesleurd en het moment dat ik dronken van euforie in de Singel sprong na mijn afstuderen is lang weer voorbij. Maar in plaats van terug te kijken naar het afgelopen jaar, ga ik ditmaal vooruit kijken: naar 2016!

   

  Videoclip

  Al erg lang ben ik een groot liefhebber van de muziek van zanger/tekstschrijver Stef Bos. Bij de meeste bekend met zijn liedje 'papa'. Zijn teksten en thematieken waren altijd een grote inspiratiebron voor mijn eigen werk. Uit nieuwsgierigheid ging ik uitzoeken wat de beste man al gedaan had met het medium film. Laat ik maar kort zijn: Dat was niet veel. Daarom mailde ik een jaar geleden zijn management met een aanbod: Ik bood aan een videoclip te maken op een van zijn muziekstukken, for free! En tot mijn verbazing, was ik opeens in contact met Stef Bos zelf en kwamen we tot de keuze van een nummer. Mijn grote bek, althans via de mail, had enigzinds gewerkt! Momenteel ben ik druk bezig met het afronden van de pre-productie van deze clip, die ik in begin januari op ga nemen met ex-medestudenten. Zo zie je maar weer dat je echt nog wat aan elkaar hebt na je studie! Gouden tip: Organiseer ook het jaar na je afstuderen een kerstborrel met z'n allen!

   

  Cambodja

  Ik probeer nog steeds erg streng te zijn voor mezelf wat betreft deadlines. Van uitstel komt afstel en het is erg verleidelijk om dingen altijd maar wat op te schuiven. Maar nu kan het niet anders. De videoclip moet geschoten zijn voor de 12e van januari. Ik vertrek namelijk op 13 januari voor een kleine maand naar Cambodja! Al een lange tijd had ik het gevoel dat ik er even tussenuit moest en even tot mijzelf moest komen. Na het afstuderen ben ik direct aan het werk gegaan en momenteel begin ik dat te voelen. Met enkel een rugzakje, een lege dummy, wat fatsoenlijke bergschoenen en een flesje spa-blauw ga ik er voor mijn allereerste keer alleen op uit. De bergen in. Wat ik daar tegen zal komen, wie ik zal ontmoeten of hoe het zal zijn, zullen jullie achteraf vast wel lezen. Althans, even afkloppen! Ik hoop er tijd te kunnen nemen om even dieper te reflecteren en te kunnen werken aan het nieuwe idee voor een korte film wat al maanden door mijn hoofd spookt. Maar vooral om even tot rust te komen en een nieuwe start in te luiden! Ik ben een beetje zo'n 'romantische' denker die vind dat hij, nu hij 23 en volwassen is, er even tussenuit moet gaan om terug te komen met nieuwe inzichten. Maar wellicht is dat zo slecht nog niet. Als ik daar het gevecht met een tijger of gekke vogelspin overleef, kan ik de producenten en concurrentie in mijn kikkerlandje vast beter handelen!

   

  Albert Heijn vs. Raaijmakers Films

  Al sinds de tijd dat ik studeerde bij ST.Joost in Breda, werkte ik bij de Albert Heijn to Go op het station. Geld is nodig en huur moet worden betaald. Maar het is nu toch echt tijd om daar een stapje in terug te doen. Niet langer wil ik de jongen zijn die bij de AH werkt en zo nu en dan 'filmpjes' maakt. Na mijn reis ben ik van plan mijn werkzaamheden daar af te bouwen, zodat ik me kan focussen op de dingen die er echt toe doen: Films maken! Een maand geleden heb ik mijzelf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam 'Raaijmakers Films' (ik weet het...). Het streven is om geld te gaan verdienen met commerciëlere opdrachten en tijd over te houden voor mijn nieuwe kortfilm en setstages. Wellicht wat erg optimistisch, maar in het motto van 'No guts no glory', vind ik deze doelstelling acceptabel. Mijn voornemen voor 2016! Het is tijd om dingen weer los te laten en open te staan voor nieuwe inzichten en uitdagingen. Gepaard met de leuke video die ik ditmaal post, wil ik iedereen alvast een geweldig en inspirerend nieuw jaar wensen. Hopelijk laat je je camera liggen deze dagen. Tot februari!

   

  I'll be back!

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC