Magazine Back

  • Het AV-Huis in Breda is genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs. Deze publieksprijs van 10.000 euro wordt dit jaar voor de derde keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer, die er zijn of haar onderneming verder mee kan ontwikkelen. Het AV-Huis is een bedrijfsverzamelgebouw voor audiovisuele professionals.

    Er zijn in totaal negen genomineerden in verschillende categorieën, in heel Nederland. Het AV-Huis is in de vorm van ontwikkelaar Red Concepts genomineerd vanwege de bijzondere manier 'waarop het een inspirerende en tot samenwerking uitnodigende werkplek voor audiovisuele professionals heeft weten te combineren met een uiterst duurzaam en innovatief gebouw', aldus de nominatie. Het gebouw is onder andere door zonnepanelen, ledverlichting en hemelwaterinfiltratie geheel klimaatneutraal en ontving hiermee het Groen Label voor duurzame nieuwbouw.

    De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die in 2011 is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector – en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos’ pay off ‘Volg je Hart - Gebruik je Hoofd’, waarmee de bank duidelijk wil maken dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist kunnen versterken.

    Tot en met 16 mei kan gestemd worden op de speciale stemsite van de bank. Er zijn inmiddels al meer dan 7.500 stemmen uitgebracht. De Hart-Hoofdprijs wordt op dinsdag 21 mei 2013 uitgereikt door Matthijs Bierman, algemeen directeur van Triodos Bank Nederland. Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank.

    Bron: BredaVandaag.nl

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC