Magazine Back

  • De Nederlandse filmpers heeft op het Nederlands Film Festival de documentaire 69: LIEFDE, SEKS, SENIOR genomineerd voor de KNF-prijs. De documentaire van filmmaakster Menna Laura Meijer kreeg de nominatie omdat deze "op een liefdevolle, eerlijke en ontwapenende manier één van de laatste taboes in Nederland slecht."

    In 69: LIEFDE, SEKS, SENIOR vertellen ouderen op een ontwapenende en ontroerende manier over wat velen zich slecht kunnen voorstellen: een seks- en liefdesleven op gevorderde leeftijd. Het beeld van seks in de samenleving wordt voor het grootste deel bepaald door jongeren. In 69: liefde seks senior vertellen de nog steeds smoorverliefde Atie (81) en Kees (83) over hun ontmaagding 60 jaar terug op Vlieland, hebben Addy (72) en Gerard (72) een liefdesrelatie 40 jaar na één bijzondere nacht in de roerige jaren '60, ervaart Hans met zijn nieuwe vriend op zijn 83ste voor het eerst hoe het is als seks en liefde samenkomen, is Wietske (72) een relatie begonnen met de gevoelige Fred (66) terwijl ze nog met veel liefde voor haar demente echtgenoot zorgt en gaat Jeanne (84) in een seksshop op zoek naar de nieuwste vibrator.

    Het verlangen naar en het fantaseren over seks blijven. Leeftijd kleurt enkel de manier waarop we verlangen en waarnaar. 69: LIEFDE, SEKS, SENIOR gaat dan ook niet alleen over senioren, maar vroeg of laat over iedereen. Want wil niet ieder mens tot op late leeftijd bemind en begeerd worden?
     
    69: LIEFDE, SEKS, SENIOR is geproduceerd door Zuidenwind Filmprodukties. De prijs van de filmjournalisten wordt uitgereikt op het Gala van de Nederlandse film.

Headlines

Tip de redactie

Cloudtag

Categorieen

Archief

Powered by BKKC