Agenda Back

Aankomend

  Datum 21 nov - Tijd 19:00 - Locatie Hall of Fame, Tilburg - Door Brabant Kennis

  Cultuurcafé #1: Festivalisering

  De Brabantse festivalcultuur is booming. Het aantal festivals groeit en ook de bezoekersaantallen stijgen in onze provincie sneller dan in de rest van Nederland. Nu de economie in de Brabantse steden weer aantrekt, de woningbouw op dreef komt en de trend van stedelijke verdichting doorzet, neemt de spanning echter toe. BrabantKennis nodigt je uit voor een stevig debat over de toekomst van de Brabantse festivalcultuur.

  Lees meer 

  Datum 14 nov t/m 25 nov - Locatie Amsterdam - Door IDFA

  IDFA

  Het International Documentary Film Festival Amsterdam biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie.

  Lees meer 
  Masterclass Van idee naar Documentaire Peter en Petra Lataster

  Nieuwe Filmers heeft Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster – gerenommeerde documentairemakers, Lataster Films van o.a. Niet zonder jou (Gouden Kalf), De kinderen van juf Kiet (DDG Award, Gouden Kalf), Awake in a Bad Dream (IDFA Award for Best Dutch Documentary), uitgenodigd naar Den Bosch te komen voor een masterclass over documentaire maken. In samenwerking met de Verkadefabriek. De inhoud: De weg van het idee naar research voor de documentaire die je wilt maken. Wat is een filmidee? Waarom is een point of view zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de research je point of view behoudt en wanneer moet je die aanpassen? Hoe vertaal je je point of view in de vormtaal van je film? Kaarten 30 euro, studenten 25 euro, via verkadefabriek.nl.

  Lees meer 
  Bossche Filmers in Verkadefabriek. Filmavond met Q&A’s

  Film borrelt en bruist in Den Bosch. En dat verdient een podium: De Bossche Filmers. Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek. Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen.

  Lees meer 
  Playgrounds Session XL: SoundScape

  This fall we dive deep into sounddesign and music for film, animation, VR and games. In a conference with artist talks (30 Nov), masterclasses and workshops (29 Nov) this Playgrounds Session XL is all about the importance of good sounddesign.

  Eye and ear candy! Artists working for Game of Thrones, The Marvel series (The Solos), sounddesigners for the trailer of Blade Runner 2049 (Echolab), for Oscar nominated shorts (Bram Meindersma) and Google Earth VR (Antfood). More to be announced.

  Lees meer 

  Datum 28 nov t/m 2 dec - Locatie Eindhoven - Door EFF

  Eindhoven Film Festival

  Eindhoven Film Festival (EFF) is een internationaal festival dat zich focust op filmbeleving. In een wereld die constant in beweging is, vinden wij het belangrijk dat de manier waarop verhalen worden verteld zich blijft ontwikkelen. EFF biedt speelruimte aan de filmmakers en het publiek om te breken met tradities en clichés. We laten ons niet opleggen hoe film vertoond of ervaren moet worden, maar stellen graag samen met jullie zelf de regels op. Filmmakers van over de hele wereld leggen hun verhalen in onze handen. Nu is het aan ons om deze te delen met de wereld in Eindhoven en omstreken.

   

Tip de redactie

Cloudtag

Archief

Powered by BKKC