Agenda Back

Aankomend

  Datum 27 sep - Tijd 20:00 - Locatie Club Smederij, Tilburg - Door Pop-up Cinema

  Smederij Cinema: Gaza Surfclub

  Tijdens Smederij Cinema kijk je de mooiste films op een bijzondere locatie. Met een speciaalbiertje in de hand en een borrelplank voor je neus geniet je tussen de hoge industriële muren van unieke films die gaan over de randjes van het leven: van de illegale rave scene in Iran tot funk uit de favelas van Rio. Voor iedere hoofdfilm wordt een korte film vertoond, na de films praten we vaak na en dans je op muziek die hoort bij de film (we blijven natuurlijk een club). In deze derde editie van Smederij Cinema reizen we af naar de Gazastrook. Gevangen in de zogenaamde ‘grootste openluchtgevangenis ter wereld’, trekken de surfer-dudes van Gaza naar de stranden. Ziek van de bezetting en politieke situatie, vinden ze hun eigen persoonlijke vrijheid en expressie van hoop en tegendraadsheid in de golven van de Middellandse Zee. Als voorfilm wordt gedraaid: Surfer’s Paradise – Teen Radiation, gemaakt door het Tilburgse Spread motion design.

  Lees meer 

  Film borrelt en bruist in Den Bosch. En dat verdient een podium: De Bossche Filmers. Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of ‘Bossche roots’ hebben. Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek. 

  Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Dat alles onder leiding van gastheer Theo Verbruggen. Creatieve energie van eigen bodem. 

  Lees meer 

  Datum 28 sep - Tijd 11:30 - Locatie Lumière Cinema, Maastricht - Door CineSud

  Doclab @ Docfest
  Een dag met masterclasses en workshops over documentaire met als coaches en sprekers Peter en Petra Lataster en Peter Krüger.
  Lees meer 
  Nederlands Film Festival

  Het Nederlands Film Festival is een filmfestival dat sinds 1981 jaarlijks in september en oktober wordt gehouden in Utrecht. Tijdens het tiendaagse festival zijn Nederlandse filmproducties te zien, waarvan er meestal een groot aantal in première gaat. Het gaat hierbij niet alleen om speelfilms, maar ook om korte films, documentaires en televisiedramaproducties. Tijdens de slotavond worden Gouden Kalveren uitgereikt.

  Lees meer 
  Playgrounds The Art Department

  Op 4 en 5 oktober vindt de tweede editie van The Art Department plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. Playgrounds focust in deze conferentie op het design proces voor film, animatie en games. Meer dan 40 internationale sprekers zullen artist talks geven. En er is meer! Een expo, workshops, paint-over en sketch area, live sculpting, talent scouting en recruitment. Met onder andere: Carter Goodridge, lead character designer voor onder andere Despicable Me, sculptor Andrea Blasich (Pixar, Disney, DreamWorks, Lucas Animation), Jama Jurabaev, concept art voor Ready Player One, Peter de Sève, character designer bijvoorbeeld Scrat van Ice Age en vele anderen! Full pass early birds: 75 euro. En KONKAV'ers krijgen 10% korting! Gebruik de code FS_KK_%TAD2018.

   

  Lees meer 
  Live podcast-opname van KONKAV KAST tijdens The Art Department

  KONKAV KAST is de podcast van audiovisueel platform KONKAV. In elke aflevering gaan filmjournalisten uitgebreid het gesprek met gevestigde en nieuwe beeldmakers. Eerdere gasten in de KAST waren acteur Mike Weerts, regisseur Harrie Verbeek en animatietrio Job, Joris en Marieke. Waar KONKAV KAST gewoonlijk plaats vindt achter gesloten deuren, zoekt aflevering 15 tijdens The Art Department 2018 de spotlight op. Journalist Luuk Heezen heeft de Nederlandse foley artist Ronnie van der Veer uitgenodigd om hem op het podium te vergezellen voor een live podcast-opname. Ronnie heeft een prijswinnende geluidsstudio dat sound design and geluidnabewerking levert voor film, documentaire, televisie, reclame en animatie. Hij is gespecialiseerd in foley voor film en televisiedrama, zowel nationaal als internationaal. De track-record van deze geluidstovenaar is indrukwekkend: zo werkte hij onder meer aan Riphagen (Pieter Kuijpers, 2016) en The Lobster (Yorgos Lanthimos, 2015), om maar een paar te noemen. Op dit moment werkt hij aan de zwart-wit film Frankenstein uit 1931. Schuif aan bij deze speciale podcast-opname en maak je klaar voor heus oogsnoep voor het oor!

  Lees meer 
  Film Literacy Seminar: Exploring Visual Culture

  Cinekid, ECFA, Eye en FLICK organiseren het Film Literacy Seminar: Exploring Visual Culture in Amsterdam. Het branche-evenement vindt plaats op dinsdag 23 oktober, een dag voor de opening van Cinekid for Professionals. Film biedt een schat aan mogelijkheden als cultureel onderwerp: film is kunst, film is entertainment en film maakt deel uit van ons cultureel erfgoed. Net als de andere kunsten kan film bewegen, entertainen en ons aan het denken zetten. Film is ook een zeer populair medium voor het ontdekken en begrijpen van de wereld. Het begrijpen van filmbeeldtaal is een essentiële vaardigheid geworden in onze samenleving; ook het begrijpen van de manier waarop afbeeldingen worden gebruikt en gepresenteerd is essentieel. Steeds meer organisaties werken samen om deze boodschap over te brengen. Doel van het seminar is om onze kijk op visuele cultuur en de rol van film in het culturele en educatieve debat te verbreden en onderling te bespreken. ‘Best practices’ worden tegen het licht gehouden en in hands-on sessies gaan we inzoomen op verschillende onderwerpen. Hoe kunnen we samenwerken om een krachtige film- en medialobby te creëren; wat zijn de do’s en don’ts voor een succesvolle samenwerking op nationaal en Europees niveau, en hoe maken we film onderdeel van het standaardcurriculum op scholen? Dit zijn enkele van de uitdagingen waar we aandacht aan willen besteden. Het wordt een inspirerende dag met informele sessies in een internationale omgeving, waarbij we meer kennis opdoen over hoe je filmeducatie op de kaart kunt zetten van Europese scholen.

   

  Accreditatie-aanvragen voor losse tickets voor het Film Literacy Seminar worden per 28 augustus in behandeling genomen. Accreditatie-aanvragen voor combitickets voor Cinekid for Professionals + Industry Forum + Film Literacy Seminar (€ 249,95) via deze pagina.

  Lees meer 

Tip de redactie

Cloudtag

Archief

Powered by BKKC