Agenda Back

Aankomend
  ONE WEEK FILM PROJECT

  Maandag de 13e is het zover! De ONE WEEK van Nieuwe Filmers gaat van start vanuit de Verkadefabriek in Den Bosch! Vijf filmteams gaan aan de hand van een opdracht de zenuwslopende uitdaging aan: in één [werk] week tijd een korte film maken, van script tot eindmontage, in elk denkbaar genre! Een creatieve rollercoaster met een overbiddelijke deadline om 17:00u op vrijdag de 17e! Deadline niet gehaald !? Dan wordt de film wel vertoond, maar dingt deze niet mee naar de prijzen.

   

  De korte films uit deze 5e One Week Film Project editie gaan op vrijdag 8 september feestelijk,met rode loper en bubbels! in première in de Verkadefabriek Den Bosch tijdens het Nieuwe Filmers Film Festival! Een avondvullend programma met de vijf filmpremières, interviews met de makers en uitreiking van de film award Het Paradepaardje 2018 mét de extra prijzen door een professionele filmvak jury. We sluiten af met een afterparty met filmmuziek door Dj Losse Veter! Kaarten zijn binnenkort te koop bij de Verkadefabriek.

   

  Ruim 100 filmmakers van een nieuwe generatie filmersuit Noord-Brabant en de rest van Nederland doen dit jaar mee aan het ONE WEEK FILM project van 13 t/m 17 augustus. Elk team staat onder leiding van een teamcaptain, niet ouder dan 30 jaar. Deze heeft zich bij NIEUWE FILMERSaangemeld met een compleet team dat nodig is om een korte filmproductie in korte tijd te realiseren. Elk team bestaat uit gemiddeld 20-25 teamleden met o.a. een regisseur, cameraman, setdresser, licht- en geluidman/vrouw, acteur, scenarist, productieleider enzo… Den Bosch, de Verkadefabriek is het centrale hart van het ONE WEEK FILM project, maar filmen kan overal!

   

  Prijzen: Film award Het Paradepaardje 2018 mét € 1.250 prijzengeld; 500 euro Hermes Kunst & Cultuurfonds en 750 euro waardecoupon van BudgetCamera, een wildcard voor het Eindhovens Film Festival, de Publieksprijs twv 200 euro en de 7 extra individuele categorieprijzen voor Beste regie, Beste scenario, Best Acteur m/v, Beste Sounddesign, Beste Camera DOP (director of photography), Beste Editing & Beste Production Design!

Tip de redactie

Cloudtag

Archief

Powered by BKKC